Browar

Z miłości do smaku !

Browar w Wąsoszu powstał w roku 1994 jako jedna z pierwszych współczesnych małych warzelni w Polsce. Po kilku latach przerwy w produkcji został wskrzeszony w czerwcu 2014 roku. Dzięki pracy wielu osób, w tym sporej części starej załogi, wrócił do pełni mocy produkcyjnych oraz przeszedł już pierwsze rozbudowy. Obecnie tworzymy dla Was kilkanaście różnych piw oraz okazjonalnie gościmy browary kontraktowe szukające wolnych mocy produkcyjnych.

Warzelnia

Wybicie 35 hl, warzelnia pięcionaczyniowa z możliwością częściowego zrównoleglenia warek

Fermentacja i leżakownia

6 tanków fermentacyjnych o pojemności roboczej 70 hl. 15 tanków leżakowych o pojemności 70 hl, jeden tank o pojemności 40 hl

Filtracja

Nieczynna od przejęcia browaru, wolimy dłuższe leżakowanie od kastrowania piwa za pomocą ziemi okrzemkowej

Rozlew

Instalacja do rozlewu butelki z pasteryzatorem zanurzeniowym o wydajności ok. 3000 butelek/h

Zamówienia

Zamówienia prosimy składać mailowo na adres: kontakt@browarwasosz.pl lub telefonicznie pod numerem tel.: +48 515-949-899

Oceń nas

Wasza opinia na temat naszych piw jest dla nas bardzo ważna. Nie zapomnijcie ocenić ich na ratebeer lub untappd

Zespół Browaru Wąsosz
Włodzimierz Ziemkiewicz

Włodzimierz Ziemkiewicz

Prezes Spółki

Doradza w kwestii rozwiązań technicznych przy rozbudowie instalacji, nadzoruje stan techniczny maszyn, uczestniczy w tworzeniu strategii inwestycyjnej.

Violetta Dąbrowska

Violetta Dąbrowska

Wiceprezes ds. finansowych

Dba o sprawy finansowe browaru oraz prowadzenie dokumentacji akcyzowej. Odpowiada za komunikację ze wszystkimi możliwymi urzędami i służbami.