Browar
Z miłości do smaku !Browar w Wąsoszu powstał w roku 1994 jako jedna z pierwszych współczesnych małych warzelni w Polsce. Po kilku latach przerwy w produkcji został wskrzeszony w czerwcu 2014 roku. Dzięki pracy wielu osób, w tym sporej części starej załogi, wrócił do pełni mocy produkcyjnych oraz przeszedł już pierwsze rozbudowy. Obecnie tworzymy dla Was kilkanaście różnych piw oraz okazjonalnie gościmy browary kontraktowe szukające wolnych mocy produkcyjnych.
Warzelnia
Wybicie 35 hl, warzelnia pięcionaczyniowa z możliwością częściowego zrównoleglenia warek
Fermentacja i leżakownia
6 tanków fermentacyjnych o pojemności roboczej 70 hl. 15 tanków leżakowych o pojemności 70 hl, jeden tank o pojemności 40 hl
Filtracja
Nieczynna od przejęcia browaru, wolimy dłuższe leżakowanie od kastrowania piwa za pomocą ziemi okrzemkowej
Rozlew
Instalacja do rozlewu butelki z pasteryzatorem zanurzeniowym o wydajności ok. 3000 butelek/h
Zamówienia
Zamówienia prosimy składać mailowo na adres: kontakt@browarwasosz.pl lub telefonicznie pod numerem tel.: +48 515-949-899
Włodzimierz Ziemkiewicz
Prezes Spółki
Doradza w kwestii rozwiązań technicznych przy rozbudowie instalacji, nadzoruje stan techniczny maszyn, uczestniczy w tworzeniu strategii inwestycyjnej.
Violetta Dąbrowska
Wiceprezes ds. finansowych
Dba o sprawy finansowe browaru oraz prowadzenie dokumentacji akcyzowej. Odpowiada za komunikację ze wszystkimi możliwymi urzędami i służbami.